Pond teken

pond teken

De teken van de valuta pond, iedereen weet hoe het eruit ziet, maar hoe moet je het nu gebruiken voor je website of in je word document? Wanneer je hier mee geholpen wil worden dan is het geen probleem, hieronder staat alles wat je hiervoor nodig hebt.

Wat is het Pond teken?

Het pond teken is niet zomaar ergens op bedacht en is niet zomaar een logo wat voor een valuta gemaakt is. Het teken de pond is gebasseerd op het latijnse word libra, wat pond betekent. De L die je hierboven in het pond teken ziet staan is dus afkomsting van de latijnse naam voor pond, libra.

Pond teken toetsenbord

Op een toetsenbord zoals je deze in Nederland koopt is geen snelteken beschikbaar, terwijl dit in een Engelstalig document wel zo netjes staat. Er is wel een sneltoets die de meeste computers kennen, namelijk Alt+0163. Dit is een code voor het symbool, je kunt dus het Pond teken met toetsenbord typen en zo hoef je je niet rot te zoeken naar het symbool

Symbolen bij Microsoft Word

Ook bij de symbolen collectie van de Microsoft pakket is het pond teken te vinden. Je kunt hier overigens ook zelf een sneltoets aan verbinden. Zo kan je dus zelf bepalen hoe je het Pond teken toetsenbord sneltoets wil instellen.

Pond teken Mac

Ook de Mac heeft een symbool voor de Pond in haar bestand, maar die is niet makkelijk te vinden. Je moet hiervoor Option+3 inhouden om het pond teken op je mac te voorschijn te toveren. Niet moeilijk, maar je moet het maar net even weten.

Gebruik voor websites

Wanneer je al langer met websites bezig bent dan weet je dat er vele codes zijn die beginnen met een &. Dit zijn speciale tekens en te veel om te onthouden. Echter met een programma als Dreamweaver maak je het jezelf al een stuk makkelijker. Deze vult namelijk opties aan na de snelcode &. Voor de Pond heb je de snelcode £ nodig.

Valuta links

Meer calculators:

koers euro berekenenOmrekenen Valuta
Het omrekenen van andere valuta met de laatste wisselkoersen kan hier met enkele klikjes.

pond koersWisselkoers calculator
Met deze wisselkoers calculator kan je snel en makkelijk andere valuta's berekenen.